Já vím Hary, jak je to v Mnichově s bydlením, jednu dobu jsme platili za jeden pokoj s příslušenstvím přes 900,- € , šílený... Využívají neskutečně toho, že Mnichov je prostě i nadále centrem Bayern, je tu spoustu vysokých škol a zájemců (i nás Čechů, Slováků + ostatních...) o bydlení je poptávka minimálně o 800 % větší, než je skutečná nabídka - prostě "Smolík"
vždy se většinou upřednostní Němec, s trvalým příjmem a jistotami, bohužel takto to je... Taky jsme jednou s partnerkou naletěli ( idioti
- respektive já idiot, moje chyba a zaplatili nájemné dopředu přes internetové finančnictví), samozřejmě to byl podvod a na uvedené adrese nikdo takový v životě nebyl... Chybami se člověk učí..
Tobě "januliiicek" - jenom chvilku prostě počkej - nevzdávej to, musíš brát v úvahu i to, že nyní je v kurzu Oktoberfest, tzn. že momentálně je prakticky nemožné sehnat bydlení v Mnichově, logicky... Každý "ubytovatel" má nyní "finanční žně" a ceny navýší i o 300 % , je to normální tolerovaný "byznys" , je to jednou do roka, asi bych se choval stejně
Pokuste se pro začátek "upíchnout" s kámoškou jinde (Regensburg, Degendorf, Passau...) a časem řešte "Metropoli Jižního Německa", rozkoukejte se a pokračujte v jiných alternativách
Až se "rozkoukáte" a jakoby zabydlíte, máte čas řešit dál.. Jak psal Hary předtím - jsou možnosti na rakouských či německých horách... ale to je většinou až od 1. prosince - zimní sezona... Chcete práci trvalejší a ne se vracet domů za 4 měsíce.. No nic, píšu už moc (nechci zahlcovat net zprávami...
Mrkněte se třeba na netu Jobmonitor.de , dobrá je Dekra ale německá, Profesia má taky docela dost nabídek práce včetně bydlení, ale musíš reagovat hned po telefonu, protože poptávka je samozřejmě větší.. Samotnou práci můžeš sehnat během jednoho dne, pokud jsi šikovná, ale v autě na cestách spát nemůžeš
Je těžké "skloubit" práci i bydlení, vím
Ať vám to klapne, mějte se, Venca.